Een vliegende start met een gezond ontbijt!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
#5 - Juli Online lezen
 
Nieuwsbrief juli  
Het thema: Een vliegende start met een gezond ontbijt! 
Het thema van de 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt is “een vliegende start met een gezond ontbijt”. Door gezond te ontbijten, start je lichaam de nieuwe dag weer vol energie. Om te leren, te spelen en goed te kunnen concentreren op school of je werk. Daarnaast levert gezond ontbijten ook veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en zet je darmen weer aan het werk. Gezond ontbijten geeft je daarmee een vliegende start van de dag. 

Het blijft belangrijk om aandacht te blijven geven aan het belang van een gezond ontbijt. In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt willen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Van 6 tot en met 10 november zetten we ons samen in voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Leuk dat jullie meedoen! 

NB: aantal leerlingen, leraren en glutenvrije ontbijtjes kan nog tot 13 september worden aangepast door in te loggen op de website.  
Even voorstellen: Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting maakt onderzoek naar maag-, lever- en darmziekten mogelijk. De stichting voorkomt en bestrijdt hiermee deze ziekten, verbetert de kwaliteit van leven voor patiënten en streeft naar een gezonde spijsvertering voor iedereen. Gezond en vezelrijk ontbijten stimuleert een goed werkende spijsvertering en past in een gezonde leefstijl. Daarom heeft het Nationaal Schoolontbijt de steun van de Maag Lever Darm Stichting.
Gezond ontbijten volgens de Schijf van Vijf
Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een heleboel producten die in de Schijf van Vijf staan. Dit stemt onze voedingskundige af met het Voedingscentrum. Zo zijn we er zeker van dat het ontbijtpakket voldoet aan de Schijf van Vijf. En dat vinden we belangrijk. Eten volgens de Schijf van Vijf is namelijk gezond voor de mens en ook nog eens vriendelijk voor de planeet. 
 
Het ontbijtpakket wordt de dag vóór de gekozen ontbijtdag geleverd op school. Ook ontvangt elke deelnemende school fysieke spelletjes(nieuw!) via de post en is er online lesmateriaal beschikbaar om het thema “gezond ontbijten” groots onder de aandacht te brengen! Na de zomer sturen we meer informatie!  
Het ontbijtpakket
Ouderbrief om door te sturen
Ouders hebben een cruciale rol bij het aanleren van gezond eetgedrag. De eerste ouderbrief benadrukt het belang van een gezond ontbijt voor kinderen en informeert ouders over een gezond ontbijt. Je kan deze doorsturen, uitdelen of plaatsen op je website. Hierbij de ouderbrief in PDF.  

In oktober sturen we een tweede ouderbrief, met informatie over de ontbijtochtend in november. Hartelijk dank voor jullie medewerking en inzet om het belang van een gezonde start van de dag te benadrukken! 

Team Nationaal Schoolontbijt wenst jullie allemaal een fijne en zonnige zomer! 
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties