Leren en ervaren - lesmateriaal - Hoe werkt het
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
juni 2023 Online lezen
 
Doe mee aan het
Nationaal
Schoolontbijt
 
Doen jullie al mee?
In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt willen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Jaarlijks doen er meer dan 2000 scholen mee. Van 6 t/m 10 november maken we van gezond ontbijten een feestje! Samen zetten we ons in voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. 
Doen jullie mee? Schrijf je in!
Gratis lesmateriaal over gezond ontbijten
Door leuke lessen en het fysieke ontbijt in november leren én ervaren zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten. Ieder jaar ontwikkelen we nieuw lesmateriaal. Er zijn 4 modules in de maak, met het fysieke ontbijt als afsluiter. Én de mogelijkheid om de module nog te verlengen met 3 weken om gezond ontbijtgedrag nóg meer te stimuleren. In de modules zit feit, film en fun met zowel online als offline materiaal, afgestemd op onder-, midden-, bovenbouw en brugklas. Het online platform is na de zomervakantie beschikbaar.

Leerdoelen en kerntaken   
Om het materiaal gemakkelijk te gebruiken, bevat elke module een lesbrief voor de leerkrachten. Elke module is gekoppeld aan kerntaken (onder andere voedselkwaliteit, voeding en gezondheid, eten kopen bereiden en beleven) en leerdoelen.  Elke module geeft voor 1-2 uur per week lesstof.   

Als je meedoet met het Nationaal Schoolontbijt sturen we in oktober ook fysieke spelletjes (fun!) op met de post, als onderdeel van het lespakket!   
Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van het Nationaal Schoolontbijt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen
Hoe werkt het?
Je schrijft je school in voor het Nationaal Schoolontbijt via onderstaande link. Hier vul je alle benodigde gegevens in. Deze zijn (ook het aantal leerlingen) nog tot en met 13 september te wijzigen. Een ontbijtdoos bevat 25 ontbijtjes en kost € 0,99 per ontbijt. De dag vóór het ontbijt bezorgen we de ontbijtdozen met alle producten en het brood op school. Op de ontbijtdag kan de hele school ervaren hoe lekker een gezond ontbijt is. 
Naar de inschrijving
Het ontbijtpakket
Het ontbijtpakket bestaat uit volkoren tarwebrood, volkoren tarwe-bolletjes, volkoren tarwebolletjes met rozijnen, volkoren Matze crackers, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, 30+ kaas, 100% pindakaas, appels, honing tomaatjes,  crunchy muesli, cafeïne vrije thee en nog veel meer. Het ontbijtpakket is nog volop in ontwikkeling. 
Naar de ontbijtpakketpagina
Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Maag Lever Darmstichting, Gezonde School & JOGG
Enthousiast geworden?
Doen jullie ook mee? Schrijf je dan nu in en samen maken we er een leerzame, gezellige, gezonde en bijzondere ervaring van!
Schrijf je in voor het Nationaal Schoolontbijt!
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties