Praat mee - Kerntaken - gezond ontbijten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
#4 - juni 2023 Online lezen
 
Nieuwsbrief Juni  
Leuk dat jullie meedoen!
In de week van 6 t/m 10 november vindt de 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats.   

Door leuke lessen en het fysieke ontbijt in november leren én ervaren zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten. Samen zetten we ons in voor onze droom: een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind.   
Nieuw lespakket
De website www.ontbijtaandebasis.nl, daar is het straks allemaal te doen. Een platform voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. We gaan werken met 4 modules, met het fysieke ontbijt als afsluiter. Én de mogelijkheid om de module nog te verlengen met 3 weken om gezond ontbijtgedrag nóg meer te stimuleren. In de modules zit feit, film en fun met zowel online als offline materiaal. Natuurlijk afgestemd op onder-, midden-, bovenbouw en brugklas.   

Leerdoelen en kerntaken   
Om het materiaal gemakkelijk te gebruiken, bevat elke module een lesbrief voor de leerkrachten. Elke module is gekoppeld aan kerntaken (onder andere voedselkwaliteit, voeding en gezondheid, eten kopen bereiden en beleven) en leerdoelen.  Elke module geeft voor 1-2 uur per week lesstof.   
 
Na het volgen van dit lespakket zijn de leerlingen bekend met onder andere:  
Hoe brood wordt gemaakt, welke voedingsstoffen er in brood zitten, wat de Schijf van Vijf is en hoe een gezond ontbijt eruit ziet. Voor bovenbouw en brugklas is er ook een leuke extra challange beschikbaar. 
 
In oktober sturen we ook fysieke spelletjes (fun!) op met de post, onderdeel van het lespakket!   
Even voorstellen
Bakker Leo - Glutenvrij brood
Bakker Leo was altijd een gewone bakkerij met meerdere bakkerswinkels in Almelo. In 2015 kwam de eigenaar er achter dat het huidige aanbod glutenvrije brood totaal niet lijkt op gewoon versgebakken brood. Het bruin brood van Bakker Leo bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels en jodium. Daarbij is de smaak en textuur niet van traditioneel brood te onderscheiden. Check gerust bij school of er glutenvrij brood is besteld.
Meer op de partnerpagina van Bakker Leo
Gezond ontbijten met ons ontbijtpakket
Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een heleboel producten die in de Schijf van Vijf staan. Dit stemt onze voedingskundige af met het Voedingscentrum. Zo zijn we er zeker van dat het ontbijtpakket voldoet aan de Schijf van Vijf. En dat vinden we belangrijk. Eten volgens de Schijf van Vijf is namelijk gezond voor de mens en ook nog eens vriendelijk voor de planeet.     
 
Het ontbijtpakket wordt de dag vóór de gekozen ontbijtdag geleverd op school. Er volgt binnenkort nog meer informatie via de mail.    
Lees meer over de schijf van vijf
Aanmelden voor lerarenpanel 
Wil je bijdragen aan een leuker en beter Nationaal Schoolontbijt, wat goed aansluit bij de wensen van jouw school? Meld je dan via aan voor het Schoolontbijt-panel, zodat we je mening gedurende het jaar kunnen vragen! Voor meer informatie of aanmelden mail naar: Info@schoolontbijt.nl  
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties