Nu met uitgebreid lesmateriaal - Even voorstellen - Thema
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
#3 - mei 2023 Online lezen
 
Nieuwsbrief Mei  
Het thema: Een vliegende start met een gezond ontbijt!
Het thema van de 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt is “een vliegende start met een gezond ontbijt”. Door gezond te ontbijten, start je lichaam de nieuwe dag weer vol energie. Om te leren, te spelen en goed te kunnen concentreren op school of je werk. Daarnaast levert gezond ontbijten ook veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en het zet je darmen weer aan het werk. Gezond ontbijten geeft je daarmee een goede start van de dag. 

Het blijft belangrijk om aandacht te blijven geven aan het belang van een gezond ontbijt. In de ontbijtweek van 6 tot en met 10 november willen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Samen zetten we ons in voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Doen jullie ook mee? 

Schrijf je school in via www.schoolontbijt.nl. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan via wachtwoord vergeten.  
Nieuw lesmateriaal in de maak! 
Leren én ervaren, dat kan met het Nationaal Schoolontbijt. We zijn druk bezig om nieuw lesmateriaal te ontwikkelen, hierbij alvast een tipje van de sluier! 

www.ontbijtaandebasis.nl, daar is het straks allemaal te doen. Deze website wordt momenteel gebouwd. Een platform voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. En wordt onderverdeeld in 4 modules, met het fysieke ontbijt als afsluiter. Een lespakket van 5 weken dus. Én de mogelijkheid om de module nog te verlengen met 3 weken om gezond ontbijtgedrag nóg meer te stimuleren. 

De modules zijn onderverdeeld in theorie, film en fun met zowel online als offline materiaal. Natuurlijk afgestemd op verschillende doelgroepen: onder-, midden-, bovenbouw en brugklas. En om het gemakkelijk te maken voor de leerkrachten: een lesbrief per module, gekoppeld aan kerntaken. 

Houd alvast ruimte in de planning om het lesmateriaal te gebruiken, vanaf vier weken voor de ontbijtweek (6 t/m 10 november). Binnenkort meer over het lesmateriaal! 
Even voorstellen
Nieuwe super partner Blue band
Blue Band is al vanaf de allereerste editie betrokken bij het Nationaal Schoolontbijt. Sinds dit jaar zijn zij Superpartner. In het kader van haar 100 jarige bestaan is zij een actie gestart om ontbijtjes te doneren aan het Nationaal Schoolontbijt. 
Meer op de partnerpagina van Blue band
Het ontbijtpakket
Wat zit er dit jaar in het ontbijtpakket? Dat is natuurlijk de grote vraag. De basis is bekend. Volkoren tarwebrood, Blue band halvarine, 30+ kaas, halfvolle melk en halfvolle yoghurt, honing tomaten, appels, 100% pindakaas en cafeïnevrije thee. Hou de ontbijtpakketpagina in de gaten voor meer informatie.
Ontbijtpakket
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties