Aandacht voor de allergenen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Juni 2022 Online lezen
 
Nieuwsbrief  
7 t/m 11 november, doen jullie ook mee?
In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt willen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Van 7 tot en met 11 november maken we van gezond ontbijten weer een feestje! Samen zetten we ons in voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Doen jullie ook mee?
 
Schrijf je school in of log in met bestaande gegevens via www.schoolontbijt.nl. Wachtwoord vergeten? Vraag dan een hier nieuwe aan via . Dan kan je het hele jaar door de gegevens bekijken en eventueel wijzigen.
Schrijf hier je school in!
Voor ieder wat wils in het ontbijtpakket
Het ontbijtpakket van de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt is goed gevuld. Met volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren tarwebolletjes met rozijnen, volkoren Matze crackers, 30+ kaas, 100% pindakaas, halfvolle melk en yoghurt, thee, halvarine, gekookte eieren, groente en fruit. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates van het ontbijtpakket!

Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een heleboel producten die in de Schijf van Vijf staan. En dat vinden we belangrijk. Eten volgens de Schijf van Vijf is namelijk gezond voor de mens en ook nog eens vriendelijk voor de planeet.
Meer weten over ontbijten volgens de schijf van vijf
Volkorenbrood van 't Stoepje
Elk jaar kan het Nationaal Schoolontbijt rekenen op productpartners, die bijdragen aan de missie van het Nationaal Schoolontbijt. Een nieuwe productpartner is Bakkerij ’t Stoepje, die komende editie het volkorenbrood voor het merendeel van de scholen bakt.
Allergenen
Het Nationaal Schoolontbijt moet natuurlijk een feest zijn voor alle kinderen. Ook voor kinderen met een voedselovergevoeligheid. Bij het samenstellen van ons ontbijtpakket houden we daarom rekening met veel voorkomende voedselallergieën en -intoleranties. We zorgen voor voldoende variatie. Zo is het Nationaal Schoolontbijt voor alle kinderen een feestje!

100% pindakaas 

Terug van weggeweest in het ontbijtpakket: 100% pindakaas. Ingrediënten: inderdaad, alleen maar pinda’s. Wie is er niet groot mee geworden? Echter, wel opletten geblazen in de klassen waar kinderen met een pinda-allergie ontbijten. Maar die pot komt vast van pas in andere klassen!

Glutenvrij brood

Voor kinderen met een glutenintolerantie of tarwe-allergie kan de school een glutenvrij broodpakketje bestellen. Dat bestaat dit jaar uit 1 bruine boterham en 1 bruin bolletje. Zo lijkt het pakketje voor kinderen met een voedselintolerantie meer op het standaard pakket. Fijn hè! En het glutenvrije brood bevat minimaal evenveel vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen als gewoon volkorenbrood. Lekker en gezond!

Thee

Niet voor iedereen is een glaasje melk of schaaltje yoghurt een optie, bijvoorbeeld voor kinderen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie. Daarom zit er ook thee in het pakket. En een glaasje water is ook erg lekker en gezond!
Lees meer over allergenen op onze website
Alles wat je moet weten, over glutenvrij eten
Ook dit jaar biedt Bakker Leo weer versgebakken glutenvrije broodpakketjes voor alle glutenvrije eters tijdens de ontbijtweek. Heb jij een glutenvrije eter in de klas of op school? Lees dan de blog van Bakker Leo om de ontbijtweek voor de glutenvrije eter ook een succes te maken!
Bestellen van glutenvrije broodpakketjes kan tot 18 september via het account van de school.

Bekijk ook eens de checklist “Glutenvrij meedoen met het Nationaal Schoolontbijt” van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. 
Bekijk hier de checklist
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties