Aandacht voor gezond ontbijten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
April 2022 Online lezen
 
Nieuwsbrief  
Een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Tijdens de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 7 tot en met 11 november schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Maar voor nu staat er eerst een ander speciaal ontbijtmoment voor de deur...
 
Een speciaal ontbijtmoment: Pasen!
Het is bijna Pasen! Tijd voor een lekker, gezond en speciaal ontbijt. Gelukkig kan ontbijten volgens de Schijf van Vijf van alles zijn. Bijvoorbeeld volkorenbrood met margarine uit een kuipje, gezond beleg zoals 100% pindakaas met plakjes komkommer, en een glas halfvolle melk. En natuurlijke kunnen eieren niet ontbreken bij het Paasontbijt! 

Tip voor thuis: Een geverfd eitje, een boterham in de vorm van de Paashaas en een gezellig gedekte tafel doet wonderen! Vrolijk Pasen!

Ook lekker: roerei met tomaat op toast. Eet smakelijk! 
 
Voorbereidingen in volle gang
Het Team Nationaal Schoolontbijt is druk bezig met de voorbereidingen om in november een gezellige en gezonde ontbijtweek te laten plaatsvinden. Zo zijn we bezig met het vastleggen van afspraken met productpartners, ontwikkelen we nieuw lesmateriaal en proberen we de logistieke operatie op touw te zetten. Een ontbijt organiseren voor zo'n half miljoen kinderen brengt genoeg uitdagingen met zich mee! Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd de website en Facebook-pagina in de gaten!

Goed nieuws: het ontbijtpakket bevat dit jaar 100% pindakaas! 
We zijn nog in gesprek met andere productpartners. We vullen de ontbijtpakket-pagina aan, zodra er meer producten vastgelegd zijn. 
 
Doen jullie ook mee?
Van 7 tot en met 11 november maken we van gezond ontbijten weer een feestje! Voor de 20e keer! Doen jullie ook mee?

Schrijf je school in of log in met bestaande gegevens via www.schoolontbijt.nl. Wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe aan via www.schoolontbijt.nl/wachtwoord-vergeten. Dan kan je het hele jaar door de gegevens bekijken en eventueel wijzigen. 

Met vrolijke ontbijtgroet,
Team Nationaal Schoolontbijt
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties