Aandacht voor gezond ontbijten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Maart 2022 Online lezen
 
Nieuwsbrief  

Het Nationaal Schoolontbijt doet onderzoek naar het ontbijtgedrag van basisschoolleerlingen. De Ontbijtmonitor 2021 laat zien dat 4% van de kinderen in Nederland tussen 4 en 12 jaar niet dagelijks ontbijt. Dat lijkt misschien weinig, maar het gaat om veel kinderen. Dat verklaart ook waarom het Nationaal Schoolontbijt zich blijft inzetten voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. 

 
Geeft het ontbijt kleur met groente en fruit!
Groente en fruit is gezond, op ieder moment van de dag. Zo ook bij het ontbijt. En weet je, we mogen er best wel wat meer van eten. Volwassenen en kinderen in Nederland eten te weinig fruit. De Ontbijtmonitor van het Nationaal Schoolontbijt laat zien dat 71% van de kinderen in Nederland geen fruit eten bij het ontbijt. En zelfs nog minder kinderen eten groente bij het ontbijt. 

Werk aan de winkel dus! Een leuke tip: kweek groente en fruit die passen bij het ontbijt, zoals aardbeien en tomaatjes, in een moestuintje of in kweekbakken in de klas! 

Meer inspiratie en resultaten van de Ontbijtmonitor zijn te vinden op onze website. 
 
Doen jullie ook mee?
In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt willen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Van 7 tot en met 11 november maken we van gezond ontbijten weer een feestje! Samen zetten we ons in voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Doen jullie ook mee?

Schrijf je school in of log in met bestaande gegevens via www.schoolontbijt.nl. Wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe aan via www.schoolontbijt.nl/wachtwoord-vergeten. Dan kan je het hele jaar door de gegevens bekijken en eventueel wijzigen. 
 
Speciale aandacht
We willen ook graag je aandacht vragen voor het Nationaal Jeugd Ontbijt. Waarschijnlijk zijn er ook op jouw school kinderen die zonder ontbijt aan hun dag moeten beginnen, omdat de ouders zich dat niet kunnen veroorloven. Het Nationaal Jeugd Ontbijt kan deze kinderen van een wekelijkse ontbijttas voorzien met zeven gezonde ontbijtjes; thuis, gratis én in anonimiteit. Daarmee kunnen kinderen thuis aan de keukentafel iedere dag genieten van een heerlijk, goed gevuld ontbijtje. Daar hebben deze kinderen de hele dag volop profijt en plezier van! Je kunt hiervoor contact opnemen met het Nationaal Jeugd Ontbijt via info@nationaaljeugdontbijt.nl. Meer informatie over dit initiatief vind je op www.nationaaljeugdontbijt.nl.

Met vrolijke ontbijtgroet,
Team Nationaal Schoolontbijt
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties