De jubileumeditie van het Nationaal Schoolontbijt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
februari 2022 Online lezen
 
Nieuwsbrief  

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt willen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke en speelse manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Van 7 tot en met 11 november maken we van gezond ontbijten weer een feestje! Samen zetten we ons in voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Doen jullie ook mee?

Schrijf je school in of log in met bestaande gegevens via www.schoolontbijt.nl. Wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe aan via www.schoolontbijt.nl/wachtwoord-vergeten. Dan kan je het hele jaar door de gegevens bekijken en eventueel wijzigen. 

 
De voorjaarsvakantie staat voor de deur! 
Het jaar vliegt, de voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur! Ook in de vakantieperiode is gezond ontbijten belangrijk voor een goede start van de dag. Om te kunnen spelen, knutselen en bewegen. De ontbijtkrant biedt nog leuke inspiratie voor in de vakantie: een volkoren groentetosti als ontbijt bijvoorbeeld, en er is genoeg tijd om zelf appelstroop te maken!  
 
De ontbijtkrant en ander lesmateriaal staat hier het hele jaar online. 
Kleur de Schijf van Vijf 
In de Schijf van Vijf staan allemaal producten die goed zijn voor je lichaam en het milieu. Groente en fruit bijvoorbeeld, maar ook eieren, halfvolle zuivel en volkoren producten. Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf. Denk aan appelstroop, honing of vleeswaren.
De samenstelling van het ontbijtpakket is gebaseerd op de Schijf van Vijf. 

Het Voedingscentrum heeft een leuke kleurplaat van de Schijf van Vijf gemaakt. Leuk voor in de klas, of om mee te geven voor thuis! Je vindt de kleurplaat hier
Aanmelden voor panel
Wil je bijdragen aan een leuker en beter Nationaal Schoolontbijt, wat goed aansluit bij de wensen van jouw school? Meld je dan hier aan voor het Schoolontbijt-panel, zodat we je mening gedurende het jaar kunnen vragen!

Met vrolijke ontbijtgroet,
Team Nationaal Schoolontbijt
Volg ons
t f
Contact
E-mail opties