Volkorenbrood grote kans voor de bakker  |  Lees online  |  Afmelden
Nederlands Bakkerij Centrum
Wetenschappelijke wereld roept op om volkoren te eten
De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen.
 
December, de feestmaand is weer begonnen! Hygiëne tips voor de buitenverkoop
Op kerstmarkten en winterfairs worden oliebollen, erwtensoep, chocolademelk en andere producten verkocht. Wellicht bent u ook druk met de voorbereidingen. Wees bedacht op extra hygiëne eisen die gelden bij het bereiden of verkopen van producten in een marktkraam, een tent of stand. Hierbij een aantal punten om op te letten.
 
Fit en veilig werken in de nacht
Nachtwerk hoort bij de bakkerijsector. Dat dat gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen is wel bekend. De Gezondheidsraad heeft in oktober een advies uitgebracht over nachtwerk. 

‘Veilig en Gezond werken in het bakkersbedrijf’ organiseert in samenwerking met GIMD op 23 januari 2018 een bijeenkomst in het FC Utrecht Stadion over ´Fit en veilig werken in de nacht´, speciaal voor het bakkersbedrijf.

De bijeenkomst is gratis en bedoeld voor werkgevers en HRM-medewerkers in de bakkerijsector.
 
Geweldige jubileum editie van het Nationaal Schoolontbijt
In de week van 6 t/m 10 november vond de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Deze jubileum editie was een geweldig succes! Alle records zijn gebroken met meer deelnemende scholen, kinderen, burgemeesters en Kamerleden dan ooit, met een uitgebreider gezond ontbijtpakket, nieuw lesmateriaal en heel veel positieve aandacht in de media en online.
 
NBC gesloten tijdens feestdagen
Tussen kerst en oud & nieuw is het Nederlands Bakkerij Centrum gesloten. Houd hier rekening mee in uw planning. Buiten de feestdagen om staan wij klaar om u van dienst te zijn.
Nieuws
5 december 2017
Contact
Agro Business Park 75-83
6708 PV Wageningen

Postbus 360
6700 AJ Wageningen
Tel: 0317-471212
Uw gegevens
Voornaam:
Achternaam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
Adres:
E-mail opties