Bak met ons de perfecte oliebol  |  Lees online  |  Afmelden
Nederlands Bakkerij Centrum
Is de zoutnorm anders nu het Warenwetbesluit Meel en brood wijzigt?
Dit is één van de vragen die wij van bakkers ontvingen na het bericht dat het Warenwetbesluit Meel en brood per 1 oktober op een aantal punten wijzigt. Het antwoord is: nee, de norm blijft hetzelfde. Wat verandert er dan wel met zout? En hoe berekent u ook al weer het zoutgehalte? Dat leggen we u graag nog een keer uit.

 
Start samen met ons een geweldig oliebollenseizoen! 
Ook dit jaar wordt het oliebollenseizoen afgetrapt tijdens de Oliebollen Experience! Deze organiseren we met Koopmans Meel op 30 oktober. Leer hoe u de beste oliebol bakt en waar u op let bij het beoordelen van een oliebol. Bob Cramwinckel, directeur van het Centrum voor Smaakonderzoek dat de bekende AD Oliebollentest uitvoert neemt  u mee in de wereld van consumenten- en van vaktechnische keuringen. En verschillende leveranciers geven inspiratie voor nieuwe of betere ingrediënten!

 
Koolhydraatarm brood
Als het gaat om gezondheid, draait het momenteel bij consumenten om één ding: koolhydraten. Dat zien we in de mediaberichten en werd duidelijk op het diëtistencongres waar Brood.net afgelopen vrijdag aanwezig was. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, kunnen vragen naar koolhydraatarm brood. Of eigenlijk is de wettelijk juiste benaming: ‘brood met minder koolhydraten’. Wat willen mensen specifiek weten over deze broodsoort?

 
Lokale Granen Experience: puur en trendy
Kom 7 november naar de Lokale Granen Experience!

De laatste jaren zijn bijzondere broden, lokale grondstoffen en pure producten trendy en veelbesproken binnen de bakkerijsector. Ook de consument komt steeds meer over deze producten te weten en de vraag hiernaar groeit. U kunt hier op inspelen door broden van lokale granen aan te bieden. Naast een goed product heeft u dan een mooi en eerlijk verhaal naar uw klanten. In samenwerking met de NBA organiseren wij een workshop waarin uzelf aan de slag gaat met lokale granen. 

Hoe beoordeelt u de nieuwe oogst en bijvoorbeeld de eiwitkwaliteit? Gaat u werken met een lokale molen of maalt u zelf het graan? Peter Bienefelt en Petra Kuiper laten u het verschil zien. Met de handen in het deeg gaan we van de lokale nieuwe oogst van 2017 prachtige en lekkere broden bakken!

 
Nieuws
29 september 2017
Contact
Agro Business Park 75-83
6708 PV Wageningen

Postbus 360
6700 AJ Wageningen
Tel: 0317-471212
Uw gegevens
Voornaam:
Achternaam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
Adres:
E-mail opties