Praktische tips van het kennisloket  |  Lees online  |  Afmelden
Nederlands Bakkerij Centrum
Oliebollenseizoen: Verantwoord frituren
Frituren doet u mogelijk alleen in de tijd dat oliebollen verkocht worden. Daarom geven wij u een aantal praktische tips hoe u verantwoord kunt frituren en de kwaliteitsachteruitgang kunt beperken. 
 
Laat zien dat u GOUD waard bent!
Bakt u een goede oliebol en wilt u dat aan de hele wereld laten zien? Laat uw oliebollen dan keuren door het NBC en verdien het Gouden certificaat. Met dit certificaat laat u al uw klanten zien dat uw oliebollen tot de beste van Nederland behoren! Bekijk alle bekroonde bakkers op www.bekroondmetgoud.nl. Aanmelden kan nog tot 1 december.
 
Wat mag ik communiceren over gezondheid?
Gezondheid is ‘hot’! De consument schreeuwt om gezonde producten. Weet wat u in uw winkel en op verpakkingen mag communiceren over gezondheid. Wanneer gebruikt u bijvoorbeeld ‘Bron van…’ of ‘Rijk aan…’? U vindt het allemaal in het dossier Voedingsclaims en Voorwaarden op NBC.nl.
 
Broodwatzitdaarin.nl maakt het verschil
De campagne ‘Brood, wat zit daarin?’ draait op volle toeren. Via radio commercials en sociale media wordt ingegaan op kritische vragen als ‘Maakt brood dik?’ of ‘Wat is het gezondste brood?’. Voor u als bakker is het goed om te weten dat er op www.broodwatzitdaarin.nl verschillende video’s beschikbaar zijn. Consumenten kunnen hier ook terecht met vragen.
 
Grootste Schoolontbijt ooit succesvol afgesloten
Op maar liefst 2.600 basisscholen in Nederland ontbeten ruim 500.000 kinderen met elkaar tijdens de 13e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Bakkers uit heel Nederland hebben bijgedragen om deze ontbijtweek succesvol te maken!  De week begon samen met Linda de Mol in het Openluchtmuseum in Arnhem. Tevens was er een ontbijt met leden van de Eerste en Tweede Kamer en hebben maar liefst 240 burgemeesters een vorkje meegeprikt. Zo heeft heel Nederland weer kunnen zien hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt met brood is! 
 
NBC gesloten tijdens feestdagen
Tussen kerst en oud & nieuw (van 25 december tot 3 januari) is het Nederlands Bakkerij Centrum gesloten. Houd hier rekening mee in uw planning. Buiten de feestdagen om staan wij klaar om u van dienst te zijn.
 
Puratos partner Bakker met Ster
Sterren zijn weggelegd voor ambachtelijke (banket)bakkers-bedrijven die uitzonderlijke prestaties leveren. Dat kan, met de producten en diensten van Puratos! Puratos biedt een volledig assortiment aan innovatieve producten voor de brood-, banket- en chocoladesector en is gekend om zijn hoge kwaliteit. Niet voor niets worden onze producten en diensten in meer dan honderd landen verkocht. Puratos staat dicht bij de klant; we creëren nieuwe mogelijkheden uit technologieën en ervaringen van voedingsculturen uit alle hoeken van de wereld en delen deze kennis en ervaring graag met u. Zo helpen wij u bij het succes van uw bedrijf. Samen op weg naar topprestaties!
 
Nieuws
27 november 2015
Contact
Agro Business Park 75-83
6708 PV Wageningen

Postbus 360
6700 AJ Wageningen
Tel: 0317-471212
Uw gegevens
Voornaam:
Achternaam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
Adres:
E-mail opties